Proyectos de cooperación

Fortalecemento da competitividade de pequenos emprendementos da cadea de valor de cacao no municipio de San Carlos, Departamento Río San Juan, Nicaragua

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Entidad Local

Santiago de Compostela

Año

2022

Área geográfica

América del Norte, Central y Caribe

País

Nicaragua

Sector CRS

31181 - Enseñanza / formación agraria

Area sectorial

311 - Agricultura

ODS/ODM

ODS2 - Acabar con el hambre,lograr seguridad alimentaria,mejorar nutrición,promover agricultura sostenible

Meta ODS/ODM

Meta 2.3: En 2030, duplicará la productividad agrícola y los ingresos de los pequeños productores de alimentos, en particular las mujeres, los pueblos indígenas, los agricultores familiares, los pastores y los pescadores, incluso mediante un acceso seguro y equitativo a la tierra, mercados y oportunidades para la adición de valor y el empleo no agrícola

Tipo de cooperación

Indirecta

Instrumento

Proyecto

Canalización

(Bilateral) ONG nacional (país donante)

Entidad canalizadora

Amigos da Terra Galicia-Xuventude

Localización

Municipio de San Carlos, Departamento de Rio San Juan

Contraparte local

Asociación para el Desarrollo Local Ecosostenible en Río San Juan ? ASODELCO

Fecha inicio

3 de enero de 2022

Fecha fin

30 de diciembre de 2022

Importe total del proyecto

32.674 €

Total comprometido por la Entidad Local

25.000 €

Total desembolsado en el año por la Entidad Local

25.000 €

Marcadores

Género Medio ambiente Gobernabilidad Cult. & Indígenas Comercio Migración y desarrollo Salud sexual y reproductiva y salud infantil
Principal Significativo Significativo Significativo Significativo Codesarrollo No Orientado

Marcadores de Río

Biodiversidad Cambio climático - Mitigación Cambio climático - Adaptación Desertificación
No Orientado No Orientado No Orientado Significativo

Descripción resumida

O proxecto ten como fin fortalecer as condicións de vida de 98 produtores/as de cacao (42 mulleres e 56 homes) asociados/as a 5 cooperativas e grupo de mulleres lideresas, situadas no municipio de San Carlos, do departamento de Rio San Juan (Nicaragua), a través do apoio a modelos de agronegocios amigables co medio ambiente. Este obxectivo xeral preténdese acadar a través dos seguintes resultados: R1. Mellorar a calidade de produtos con valor agregado do rubro cacao (R1), a través da implemetacion de talleres de formación para a elaboración de subproductos do cacao e da dotación ás cooperativas de equipos e materiais que permitan mellorar as instalacións de transformación e á vez poder cumprir coa implementación de boas prácticas de manufactura. R2. Fortalecer capacidades das produtoras/es de cacao para acceder a mercados xustos, a través do apoio para que participen en feiras locais e reforzar as comisións de valor agregado das cooperativas, a través da elaboración dun catálogo de subproductos de cacao e materiais promocionais, coa intención de entregalos aos clientes potenciais en feiras e que sexan insumos para mellorar a presenza das cooperativas nas redes sociais.