Proyectos de cooperación

Fortalecemento da competitividade de pequenos emprendementos da cadea de valor de cacao no municipio de San Carlos, Departamento Río San Juan, Nicaragua

Entidad Local

Santiago de Compostela

Año

2022

Área geográfica

América del Norte, Central y Caribe

País

Nicaragua

Sector CRS

31181 - Enseñanza / formación agraria

Area sectorial

311 - Agricultura

ODS/ODM

ODS2 - Acabar con el hambre,lograr seguridad alimentaria,mejorar nutrición,promover agricultura sostenible

Meta ODS/ODM

Meta 2.3: En 2030, duplicará la productividad agrícola y los ingresos de los pequeños productores de alimentos, en particular las mujeres, los pueblos indígenas, los agricultores familiares, los pastores y los pescadores, incluso mediante un acceso seguro y equitativo a la tierra, mercados y oportunidades para la adición de valor y el empleo no agrícola

Tipo de cooperación

Indirecta

Instrumento

Proyecto

Canalización

(Bilateral) ONG nacional (país donante)

Entidad canalizadora

Amigos da Terra Galicia-Xuventude

Localización

Municipio de San Carlos, Departamento de Rio San Juan

Contraparte local

Asociación para el Desarrollo Local Ecosostenible en Río San Juan ? ASODELCO

Fecha inicio

3 de enero de 2022

Fecha fin

30 de diciembre de 2022

Importe total del proyecto

32.674 €

Total comprometido por la Entidad Local

25.000 €

Total desembolsado en el año por la Entidad Local

25.000 €

Marcadores

Género Medio ambiente Gobernabilidad Cult. & Indígenas Comercio Migración y desarrollo Salud sexual y reproductiva y salud infantil
Principal Significativo Significativo Significativo Significativo Codesarrollo No Orientado

Marcadores de Río

Biodiversidad Cambio climático - Mitigación Cambio climático - Adaptación Desertificación
No Orientado No Orientado No Orientado Significativo

Descripción resumida

O proxecto ten como fin fortalecer as condicións de vida de 98 produtores/as de cacao (42 mulleres e 56 homes) asociados/as a 5 cooperativas e grupo de mulleres lideresas, situadas no municipio de San Carlos, do departamento de Rio San Juan (Nicaragua), a través do apoio a modelos de agronegocios amigables co medio ambiente. Este obxectivo xeral preténdese acadar a través dos seguintes resultados: R1. Mellorar a calidade de produtos con valor agregado do rubro cacao (R1), a través da implemetacion de talleres de formación para a elaboración de subproductos do cacao e da dotación ás cooperativas de equipos e materiais que permitan mellorar as instalacións de transformación e á vez poder cumprir coa implementación de boas prácticas de manufactura. R2. Fortalecer capacidades das produtoras/es de cacao para acceder a mercados xustos, a través do apoio para que participen en feiras locais e reforzar as comisións de valor agregado das cooperativas, a través da elaboración dun catálogo de subproductos de cacao e materiais promocionais, coa intención de entregalos aos clientes potenciais en feiras e que sexan insumos para mellorar a presenza das cooperativas nas redes sociais.